Z veseljem vam sporočamo, da smo posodobili spletni slikovni slovar Interaktivna šola slovenščine. Gre za koristen pripomoček pri učenju slovenščine na zabaven način. Otroci s pomočjo Jakoba in Ane spoznavajo notranjost njune šole. Med raziskovanjem garderobe, učilnice in jedilnice spoznavajo besedišče, se učijo uporabe slovničnih pravil ter med drugim izvedo tudi, kdo je bila Ivana Kobilca in iz česa je sestavljena tradicionalna slovenska jed potica.

Interaktivna šola slovenščine je v celoti brezplačno dostopna na spletni strani:  http://medkulturnost.si/slikovni-slovar/#/

Verjamemo, da bo spletni slikovni slovar v veliko pomoč otrokom priseljencem ter tudi njihovim učiteljem in učiteljicam.

Vabimo vas, da začnete oz. nadaljujete z uporabo posodobljenega slovarja ter informacijo posredujete vsem, za katere menite, da bi jim lahko koristil.

 

Slikovni slovar smo pripravili v okviru projekta Izzivi medkulturnega sobivanja, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.