Usposabljanje »Krepitev podpornih mrež za vključevanje staršev priseljencev in drugih staršev v šolsko in širše socialno okolje

Loading Dogodki
This dogodek has passed.

Vabimo vas na dvodnevno delavnico »Krepitev podpornih mrež za vključevanje staršev priseljencev in drugih staršev v šolsko in širše socialno okolje«, ki je namenjena vsem, ki bi želeli pridobiti znanja in veščine s področja vključevanja staršev priseljencev in drugih staršev, ki so težje dosegljivi ali se manj vključujejo v delo šole, v šolsko in širše socialno okolje.

Usposabljanje organiziramo konzorcij projekta »Izzivi medkulturnega sobivanja« in Zveza aktivov svetov staršev Slovenije v sodelovanju z Evropsko starševsko zvezo. Potekalo bo v okviru projekta »ParentHelp« (http://euparents.eu/parenthelp/) in projekta »Izzivi medkulturnega sobivanja« (www.medkulturnost.si), ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Vsebine usposabljanja

Udeleženci delavnice bodo imeli priložnost izmenjave izkušenj kot tudi pridobivanja novih znanj in veščin z naslednjih področij:

  • raznolikosti (kako vidimo raznolikost, prednosti raznolikosti, sprejemanje raznolikosti),
  • vključevanje staršev v krepitev podpornih okolij za starše priseljence in njihove družine,
  • vzpostavljanje mreže in iskanje možnosti za uspešno izvajanje aktivnosti za vključevanje in nudenje podpore staršem priseljencem in njihovim družinam ter drugim težje dosegljivim staršem,
  • načrtovanje aktivnosti, vzpostavljanje mreže,
  • soočanje z izzivi,
  • vrednotenje procesov in napredka.

 

Izvedba
Delavnico bo izvedla izkušena trenerka, sodelavka na projektu ParentHelp, ga. Ljiljana Vasić iz Beograda, s sodelavko, ki bo določena v kratkem. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

 

Čas in kraj izvedbe
Delavnica bo potekala v petek, 16., in soboto, 17. marca 2018, od 9h do 17h na OŠ Polje, Polje 358, 1260 Ljubljana Polje.

 

Komu je delavnica namenjena?
K udeležbi na delavnici vabimo starše, učitelje, ravnatelje, predstavnike civilne družbe in druge, ki so pripravljeni v prihodnje oblikovati in nadgrajevati mrežo posameznikov oziroma institucij, ki bi z izvajanjem različnih aktivnosti za krepitev podpornih okolij prispevala k uspešnemu vključevanju staršev priseljencev in njihovih družin ter drugih manj dosegljivih staršev in družin v šolsko in širše socialno okolje.

 

Udeležba in prijava
Kotizacije za udeležbo na delavnici ni. Udeležencem bodo delno povrnjeni tudi stroški, povezani z udeležbo.

Na delavnico se lahko prijavite preko e-prijavnice.
Rok za prijavo: 6. marec 2018. S prijavo pohitite, saj je število mest omejeno na 20 udeležencev.

 

Dodatne informacije
Za dodatne informacije v zvezi z delavnico se lahko obrnete na Anjo Podlesek (E: anja.podlesek@ff.uni-lj.si) iz Zveze aktivov svetov staršev Slovenije in Katarino Kocbek (E: katarina.kocbek@isainstitut.si) z ISA instituta.

Vljudno vabljeni!