Usposabljanje za izvajanje Programa NEON za preventivo nasilja in zlorabe otrok za OŠ (2. – 4. razred)

Loading Dogodki

USPOSABLJANJE ZA IZVAJANJE PROGRAMA NEON ZA PREVENTIVO NASILJA IN ZLORABE OTROK ZA OŠ

Vrhnika, 29., 30. januarja in 12. februarja 2021

VABILO

 

Spoštovani,

vabimo vas na brezplačno usposabljanje za izvajanje Programa NEON za preventivo nasilja in zlorabe otrok, ki je namenjen otrokom od 2. do 4. razreda OŠ, njihovim staršem in zaposlenim v OŠ.

Program NEON – Varni brez nasilja

je celostni program primarne preventive vrstniškega in spolnega nasilja na škodo otrok, mladostnic in mladostnikov. V programu smo povezali programa, ki ju v Sloveniji izvajamo že vrsto let in sta s strani otrok, staršev in strokovnih delavcev in strokovnih delavk v vzgojno-izobraževalnih zavodih prepoznana kot primerna oblika preventivnega dela. Gre za »CAP program za preventivo nasilja in zlorabe otrok« in program Brez nasilja nad vrstniki.

Program NEON za preventivo nasilja in zlorabe otrok je primarno preventivni program, s katerim delujemo proaktivno s ciljem razviti in krepiti varovalne dejavnike otrok, da bi se znali in zmogli zaščititi pred nasiljem, zlorabo. Osnovno sporočilo programa otrokom in odraslim je, da imajo vsi otroci pravico, da so VARNI, MOČNI in SVOBODNI.

Več informacij o Programu NEON za preventivo nasilja in zlorabe otrok najdete na spletni strani www.programneon.eu in v tej datoteki.