Z veseljem vam sporočamo, da smo oblikovali e-učilnico z naslovom Skupaj za uspešno vključevanje otrok priseljencev.

V njej že lahko najdete 1. modul, s pomočjo katerega boste dobili informacije in znanja o zagotavljanju podpore otrokom in mladim priseljencem ter njihovim družinam pri vključevanju v osnovno in srednjo šolo ter širše okolje. Seznanili se boste lahko s priporočili, kako se v vzgojno-izobraževalni ustanovi pripraviti na prihod učencev in dijakov priseljencev, ter kako jim pomagati, da se bodo ob prihodu počutili dobrodošle in sprejete, da se bodo povezali v novi sredini ter da bodo uspešni pri šolskem delu in aktivno prispevali življenju v skupnosti.

Trenutno pripravljamo tudi 2. modul o delu v kulturno in jezikovno raznolikih oddelkih ter 3. modul o podpornih okoljih za otroke in starše v šoli in lokalni skupnosti.

Dostop do e-učilnice je brezplačen. Najprej ustvarite račun v spletni učilnici ISA Courses, izberite predmet Skupaj za uspešno vključevanje otrok priseljencev in vpišite geslo (oz. ključ vpisa): SIMS. Podrobna navodila za registracijo najdete v tem dokumentu (klik).

V primeru težav pri registraciji lahko pišete na: jerneja.sibilja@isainstitut.si

 

Verjamemo, da vam bo e-učilnica v pomoč pri delu z otroki in mladimi priseljenci ter njihovimi družinami. Vabimo vas, da informacijo o njej posredujete tudi vašim kolegom in kolegicam na sodelujočih zavodih.

 

E-učilnico Skupaj za uspešno vključevanje otrok priseljencev smo pripravili v okviru projekta Izzivi medkulturnega sobivanja, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.