Metoda SSP (The safe and sound protocol) vključuje poslušanje glasbe, ki je bila obdelana posebej za vplivanje na živčni sistem s ciljem, da bi pomagali vzpostaviti občutek varnosti in zmožnost socialne angažiranosti – povezovanja in delovanja v medosebnih odnosih. Temelji na rezultatih številnih študij in prinaša pomembne rezultate pri obravnavi:

  • anksioznosti in drugih težav, povezanih s čustvenimi stanji, regulacijo čustev,
  • slušne občutljivosti,
  • težav, povezanih s psihološko travmo,
  • težav s pozornostjo …

Metoda je primerna za otroke in za odrasle. Kombiniramo lahko uporabo treh modulov. Vsak vključuje 5 eno urnih glasbenih posnetkov.

Z metodo s sistematičnim izzivanjem slušnega sistema s posebej obdelano glasbo spodbudimo regulacijo živčnega sistema in krepitev sistema socialne vključenosti. Ob krepitvi sistema socialne vključenosti, se naše fiziološko ravnovesje spremeni in s tem omogoči stanja miru in budnosti –  stanja, ki so pomembna za povezovanje v medosebnih odnosih, učenje, prebavo in obnavljanje celic v telesu.

Za več informacij o metodi in za dogovor glede izvedbe nas pokličite (M: 041 424 564) ali nam pišite (E: mateja.stirn@isainstitut.si).