V sodelovanju z Vrtcem Vrhnika smo v februarju začeli s testno izvedbo delavnic Program za spodbujanje prijaznosti. Program temelji na pricipih čuječnosti in spodbuja krepitev osebne prožnosti pri otrocih v vrtcu. Razvili so ga v organizaciji Healthy Minds Innovations, Inc. iz ZDA.

Preko 24 kratkih delavnic se bomo pogovarjali, igrali in učili o čuječnosti, čustvih, načinih, kako smo lahko prijazni, kako lahko umirimo svoje misli in svoje telo, o hvaležnosti.

Na današnji delavnici smo se pogovarjali, kako smo lahko prijazni do drugih ljudi, do sebe in tudi do svojih čustev. Pri vaji, kako si lahko namenimo podporne besede, ko smo žalostni ali zaskrbljeni, so nam bile v pomoč živalice iz nogavičk.

Kako so otrokom všeč naša druženja, si lahko preberete na vrtčevski spletni strani https://vrtec-vrhnika.si/zelvica/naj-vse-kar-mislim-recem-in-naredim-nikogar-ne-prizadene-in-vsem-pomaga/

Program izvajamo v okviru projekta Izzivi medkulturnega sobivanja, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.