4. 4. 2019 smo v okviru 10. Dneva za spremembe, katerega glavno sporočilo je: »odpravimo diskriminacijo«, skupaj z Zavodom Bob na OŠ Livada igrali nogomet3. Pridružili so se nam učenci z OŠ Livada ter mladi z Mladinskega Epicentra. Zbralo se je preko 100 mladih, ki so spoznali metodo nogomet3.

Gre za prav poseben nogomet, brez sodnikov in z diskusijo pred, med in po tekmi. Igrajo lahko vsi, ne glede na spol, starost …, točke pa se ne podeljujejo samo za gole, ampak tudi za pošteno igro. O pravilih igre se dogovorijo igralke in igralci sami, pri tem pa jim pomaga mediator/-ka. S pomočjo metode se udeleženke in udeleženci učijo spoštovanja raznolikosti, strpnosti, sodelovanja, komunikacije in ustreznih načinov razreševanja konfliktov.

Mladi so ob igri uživali, načrti za redno izvajanje tekem nogometa3 pa so že teku. Aktivnosti vpeljevanja metode v slovenski prostor sofinancira U.S. Embassy Ljubljana. Nagovorila nas je njihova predstavnica ter nam ob tej priložnosti podelila nogometne žoge, ki jih bodo na tekmah nogometa3 uporabljale vključene organizacije. Se že veselimo nadaljnjih tekem!

Projekt Using the power of football for social inclusion of immigrant children and youth” sofinancira U.S. Embassy (Ljubljana, Slovenia).

Projekt izvajata Zavod Bob in ISA institut.